Find research datasets worth reusing
Search datasets from major research repositories and use ShareScore to quickly assess how well each record supports discovery, access, and reuse.
76
datasets available to search
ShareScore release 0.9.0
Dataset results
76 results for “Cebidae”
FIGURE 2 in Revalidation of Saguinus ursula Hoffmannsegg (Primates: Cebidae: Callitrichinae)
FIGURE 2. Plots of scores for first and third components from Principal Component analysis. Stars: S. midas; Open triangles: S. niger; Filled squares: S. ursulus.
FIGURE 5 in Revalidation of Saguinus ursula Hoffmannsegg (Primates: Cebidae: Callitrichinae)
FIGURE 5. Distribution of S. ursulus (squares), S. niger (circles), and S. midas (triangles). For the gazetteer of localities, see appendix 2.
FIGURE 3 in Revalidation of Saguinus ursula Hoffmannsegg (Primates: Cebidae: Callitrichinae)
FIGURE 3. Plots of scores for second and third components from Principal Component Analysis. Stars: S. midas; Open triangles: S. niger; Filled squares: S. ursulus.
FIGURE 1 in Revalidation of Saguinus ursula Hoffmannsegg (Primates: Cebidae: Callitrichinae)
FIGURE 1. Plots of scores for two first components from Principal Component Analysis. Note the considerable overlapping of scores among three groups. Stars: S. midas; Open triangles: S. niger; Filled squares: S. ursulus.
FIGURE 4 in Revalidation of Saguinus ursula Hoffmannsegg (Primates: Cebidae: Callitrichinae)
FIGURE 4. Dorsal pelage coloration pattern in Saguinus midas group: A—S. midas (AMNH 14845), B—S. ursulus (AMNH 96481), C—S. niger (AMNH 96499). Note some diagnostics characters in S. ursulus, such as golden buffy striated and long dorsal hairs, and dorsal disheveled hairs.
PLATE 2 in A new species of capuchin monkey, genus Cebus Erxleben (Cebidae, Primates): found at the very brink of extinction in the Pernambuco Endemism Centre
PLATE 2. The blond capuchin showing (a) the face and the faded white cap, and (b) a lateral view of whole body.
PLATE 5 in A new species of capuchin monkey, genus Cebus Erxleben (Cebidae, Primates): found at the very brink of extinction in the Pernambuco Endemism Centre
PLATE 5. The first picture ever taken of the blond capuchin, Cebus queirozi sp. nov. in their natural environment, a Montrichardia linina swamp in the Pernambuco Endemism Center, the paratype.
PLATE 4 in A new species of capuchin monkey, genus Cebus Erxleben (Cebidae, Primates): found at the very brink of extinction in the Pernambuco Endemism Centre
PLATE 4. The blond capuchin showing the much lighter fur that covers (a) hand, and (b) feet, and their black and furless palms.
FIGURE 1 in A new species of capuchin monkey, genus Cebus Erxleben (Cebidae, Primates): found at the very brink of extinction in the Pernambuco Endemism Centre
FIGURE 1. Location of the new species, Cebus queirozi sp. nov. in the Pernambuco Endemism Center, according to this study, and distribution of the other Cebus species referred to the adjacent area, according to Groves (2001) and Rylands et al. (2005).
PLATE 3 in A new species of capuchin monkey, genus Cebus Erxleben (Cebidae, Primates): found at the very brink of extinction in the Pernambuco Endemism Centre
PLATE 3. The blond capuchin showing (a) head and shoulders, and (b) lateral view of the face and neck, with a furless, accentuated pendulous throat flap.
The vocal repertoire of the bearded capuchin (Cebidae: Sapajus libidinosus): implications for understanding the complexity of neotropical primate communication
<p>Vocal communication is an essential aspect of primate social behaviour. The bearded capuchin <i>Sapajus libidinosus</i> is endemic to Brazil and some studies have described specific vocalisation types for this species; however, there is still no complete description of its vocal repertoire. Thus, this study aimed to describe the vocal repertoire of a group of <i>S. libidinosus</i> living in the<i> Parque Nacional de Brasília</i> (PNB), a protected area in the Cerrado area of Central Brazil. We carried out focal samplings and recording of vocalisations of members of a <i>S. libidinosus</i> troop in different behavioural contexts. The call analyses revealed 25 different types of vocalisations, and each call presented significant structural variation. We grouped these vocalisations according to the context of the emission or acoustic structure into the following categories: contact calls (contact note, infant babbling, trill, teeth- and lip-smacking, and sirena); foraging calls (chihui, grgr, and patinado); whistle series (WS; food-associated WS, long-distance WS, and inter-group encounter WS); aggressive calls (aggressive contact note, ascending rapid staccato, cough cough, and pip); calls in response to aggression (scream, squeal, and pulsed scream), sexual display calls (chuck and raspy oestrous call), and stress-related calls (alarm call/ bark, hiccup, hip, double hip, and wah wah). <i>S. libidinosus</i> presented a very rich vocal repertoire, revealing a pattern consistent with the repertoire of other capuchin monkey species. This is the first comprehensive description of the<i> S. libidinosus</i> vocal repertoire and highlights the complexity of neotropical primate communication.</p> <p>Vocal communication is an essential aspect of primate social behaviour. The bearded capuchin <i>Sapajus libidinosus</i> is endemic to Brazil and some studies have described specific vocalisation types for this species; however, there is still no complete description of its vocal repertoire. Thus, this study aimed to describe the vocal repertoire of a group of <i>S. libidinosus</i> living in the<i> Parque Nacional de Brasília</i> (PNB), a protected area in the Cerrado area of Central Brazil. We carried out focal samplings and recording of vocalisations of members of a <i>S. libidinosus</i> troop in different behavioural contexts. The call analyses revealed 25 different types of vocalisations, and each call presented significant structural variation. We grouped these vocalisations according to the context of the emission or acoustic structure into the following categories: contact calls (contact note, infant babbling, trill, teeth- and lip-smacking, and sirena); foraging calls (chihui, grgr, and patinado); whistle series (WS; food-associated WS, long-distance WS, and inter-group encounter WS); aggressive calls (aggressive contact note, ascending rapid staccato, cough cough, and pip); calls in response to aggression (scream, squeal, and pulsed scream), sexual display calls (chuck and raspy oestrous call), and stress-related calls (alarm call/ bark, hiccup, hip, double hip, and wah wah). <i>S. libidinosus</i> presented a very rich vocal repertoire, revealing a pattern consistent with the repertoire of other capuchin monkey species. This is the first comprehensive description of the<i> S. libidinosus</i> vocal repertoire and highlights the complexity of neotropical primate communication.</p>
Distribution. N Honduras, C & W in Cebidae
Distribution. N Honduras, C & W Nicaragua, Costa Rica, and W Panama (including Coiba and Jicaron Is); reports of capuchins in the Mayan Mountains of W Belize (Chiquebul forest and in the region of the Trio and Bladen branches of the Monkey River), Sarstoon National Park on the S border, and in the Sierra del Espiritu Santo near the Honduras border have not been confirmed.
On following pages: 18. Spix's White-fronted Capuchin (Cebus unicolon; 19. Humboldt's White-fronted Capuchin 22. Venezuelan Brown Capuchin (Cebus brunneus); 23. Sierra de Perija White-fronted Capuchin (Cebus leucocephalus versicolon; 26. Santa Marta White-fronted Capuchin (Cebus malitiosus); 27. Ecuadorian White-fronted Capuchin Capuchin (Cebus imitator). (Cebus albifrons); 20. Guianan Weeper Capuchin (Cebus olivaceus); 21. Ka'apor Capuchin (Cebus kaapori);); 24. Rio Cesar White-fronted Capuchin (Cebus cesarae); 25. Varied White-fronted Capuchin (Cebus (Cebus aequatorialis); 28. Colombian White-faced Capuchin (Cebus capucinus); 29. Panamanian White-faced in Cebidae
On following pages: 18. Spix's White-fronted Capuchin (Cebus unicolon; 19. Humboldt's White-fronted Capuchin 22. Venezuelan Brown Capuchin (Cebus brunneus); 23. Sierra de Perija White-fronted Capuchin (Cebus leucocephalus versicolon; 26. Santa Marta White-fronted Capuchin (Cebus malitiosus); 27. Ecuadorian White-fronted Capuchin Capuchin (Cebus imitator). (Cebus albifrons); 20. Guianan Weeper Capuchin (Cebus olivaceus); 21. Ka'apor Capuchin (Cebus kaapori);); 24. Rio Cesar White-fronted Capuchin (Cebus cesarae); 25. Varied White-fronted Capuchin (Cebus (Cebus aequatorialis); 28. Colombian White-faced Capuchin (Cebus capucinus); 29. Panamanian White-faced
On following pages: 9. Hooded Capuchin (Sapajus cay); 10. Crested Capuchin (Sapajus robustus); 11. Bearded Capuchin (Sapajus flavius); 14. Guianan Brown Capuchin (Sapajus apella); 15. Large-headed Capuchin (Sapajus macrocephalus (Sapajus libidinosus); 12. Yellow-breasted Capuchin (Sapajus xanthosternos); 13. Blond Capuchin). in Cebidae
On following pages: 9. Hooded Capuchin (Sapajus cay); 10. Crested Capuchin (Sapajus robustus); 11. Bearded Capuchin (Sapajus flavius); 14. Guianan Brown Capuchin (Sapajus apella); 15. Large-headed Capuchin (Sapajus macrocephalus (Sapajus libidinosus); 12. Yellow-breasted Capuchin (Sapajus xanthosternos); 13. Blond Capuchin).
Distribution. N in Cebidae
Distribution. N Colombia in the middle Rio Magdalena except for the W slope of the Cordillera Oriental, from the S portion of the Magdalena Department S to the departments of Cundinamarca and Tolima.
Distribution. Poorly known, but it is believed to extend from the S (right) bank of the upper reaches of the Rio Purus in SE Peru, W into the Rio Urubamba Valley in the Cuzco Department, including the upper Rio Madre de Dios, S and E as far the Tambopata Basin, and extending into NW Bolivia. in Cebidae
Distribution. Poorly known, but it is believed to extend from the S (right) bank of the upper reaches of the Rio Purus in SE Peru, W into the Rio Urubamba Valley in the Cuzco Department, including the upper Rio Madre de Dios, S and E as far the Tambopata Basin, and extending into NW Bolivia.
Distribution. EC Brazil, S and E of the Rio Sao Francisco, S to the Rio Jequitinhonha in the S of Bahia State. in Cebidae
Distribution. EC Brazil, S and E of the Rio Sao Francisco, S to the Rio Jequitinhonha in the S of Bahia State.
Distribution. C in Cebidae
Distribution. C & NE Brazil, W and N of the Rio Sao Francisco to Maranhao State and the W of Piaui State and E to C Rio Grande do Norte (W ofJucurutu), NW Paraiba, W Pernambuco, and W Alagoas states, to the W it extends to the Rio Araguaia and the S limit is the N bank of Rio Grande in Minas Gerais State.
Distribution. NE Brazil (NE Para and NW Maranhao states); the precise distribution is unknown but is suspected to include an area of at least 15,000 km? from the Rio Tocantins in Para to the right bank of the Rio Grajau in Maranhao. in Cebidae
Distribution. NE Brazil (NE Para and NW Maranhao states); the precise distribution is unknown but is suspected to include an area of at least 15,000 km? from the Rio Tocantins in Para to the right bank of the Rio Grajau in Maranhao.
Distribution. SE Bolivia (departments of Tarija and Santa Cruz), N Argentina (provinces of Jujuy, Salta, Formosa, and Chaco), Brazil (W of the Rio Parana— through the N of Mato Grosso State into SW Goias, and Mato Grosso do Sul states), and Paraguay (E of the Rio Paraguay as far as the mouth of the Rio Parana). Its range to the west in Bolivia is poorly known; it would seem that it is absent from the Bolivian Chaco as it is from the adjacent Paraguayan Chaco west of the Rio Paraguay. There is no evidence to date that the Yungas populations in SE Bolivia and NW Argentina are continuous with the population in Brazil and Paraguay to the E. in Cebidae
Distribution. SE Bolivia (departments of Tarija and Santa Cruz), N Argentina (provinces of Jujuy, Salta, Formosa, and Chaco), Brazil (W of the Rio Parana— through the N of Mato Grosso State into SW Goias, and Mato Grosso do Sul states), and Paraguay (E of the Rio Paraguay as far as the mouth of the Rio Parana). Its range to the west in Bolivia is poorly known; it would seem that it is absent from the Bolivian Chaco as it is from the adjacent Paraguayan Chaco west of the Rio Paraguay. There is no evidence to date that the Yungas populations in SE Bolivia and NW Argentina are continuous with the population in Brazil and Paraguay to the E.
ScienceDex guides
Understand access before you commit
These curated guides explain access requirements, typical timelines, costs, and reuse considerations for widely used research datasets.
Allen Brain Atlas
Allen Brain Atlas is an Allen Institute collection of brain map atlases, datasets, APIs, and analysis tools covering mouse, human, and non-human primate brain resources.
Annotated Behaviour and Observability Dataset (ABODe)
ABODe is a University of Edinburgh DataShare dataset for behavior classification in group-housed mice using home-cage video, identities, bounding boxes, ground-plate positions, and annotator labels.
DANDI Archive for NWB datasets
DANDI is a BRAIN Initiative archive for publishing and sharing neurophysiology data, including electrophysiology, optophysiology, and behavioral data packaged as NWB and related standards.
International Brain Laboratory public data
The International Brain Laboratory public data releases expose standardized mouse decision-making experiments, including Neuropixels recordings, widefield calcium imaging, behavior, and session metadata accessed through the ONE API.
OpenNeuro
OpenNeuro is a free, open platform for sharing neuroimaging datasets, with public search, dataset pages, and download paths for web, S3, DataLad, and the OpenNeuro CLI.