Skip to main content
Powered by ShareScore

Find research datasets worth reusing

Search datasets from major research repositories and use ShareScore to quickly assess how well each record supports discovery, access, and reuse.

90

datasets available to search

ShareScore release 0.9.0

Reset

Dataset results

90 results for “Low Countries”

Learn how ShareScore rates datasets ↗
dryad36/100

Data from: Models of community-based primary care for epilepsy in low and middle income countries

Open the record for dataset details and reuse information.

publicNov 2020View details →
dryad36/100

Data from: Spatial variation in housing construction material in low- and middle-income countries

Open the record for dataset details and reuse information.

publicSep 2025View details →
dryad36/100

Randomised trials in maternal and perinatal health in low- and middle-income countries from 2010 to 2019: A systematic scoping review

Open the record for dataset details and reuse information.

publicJun 2022View details →
dryad36/100

Scaling up gas and electric cooking in low- and middle-income countries: Climate threat or mitigation strategy with co-benefits?

Open the record for dataset details and reuse information.

publicJan 2023View details →
dryad36/100

Data for: Characterizing multi-criteria decision analysis, risk stratification, and hotspot analysis methods to optimise disease policymaking and evidence translation for medicines in low- and middle-income countries: A scoping review

Open the record for dataset details and reuse information.

publicDec 2025View details →
dryad36/100

Mapping the prevalence of household-scale livestock ownership by animal taxon in low- and middle-income countries

Open the record for dataset details and reuse information.

publicOct 2025View details →
zenodo32/100

Subspecies and Distribution. S. s. scrofa Linnaeus, 1758 — W Europe, from Denmark, Germany, Poland, and Czech Republic to N Italy and N Iberian Peninsula; possibly also Albania. The taxonomic status of animals in Austria, Switzerland, Slovenia, and Slovakia is unclear but presumably these populations are included in scrofa, as are the populations of Sweden, Finland, and the Baltic states. However, restocking of once depleted populations, for example in Italy, has likely involved the introduction and mixing of this subspecies with other subspecies, such as attila. S. s. affinis Gray, 1847 — S India and Sri Lanka. S. s. algirus Loche, 1867 — Tunisia, Algeria, and Morocco, on the coastal side of the mountains or in the low montane areas. S. s. attila Thomas, 1912 — Hungary, Ukraine, C & S Belarus, Romania, Moldova, and S Russia towards the N flank of the Caucasus, but not including the Transcaucasian countries of Georgia, Armenia, and Azerbaijan. The range possibly extends as far S as the Mesopotamian Delta in Iraq, in which case it would likely include W & SW Iran, and possibly E Turkey and Syria, where it borders with lybicus. Such a range could not be easily reconciled with a statement by Groves that "the difference between pigs from N and S of the Caucasus is quite striking; Transcaucasian boars are certainly not attila." This subspecies may also extend into C Asia and include Kazakhstan, Uzbekistan, and Turkmenistan, but no data exist to support this. S. s. baeticus Thomas, 1912 — originally described from Coto Donana, S Spain, and later merged with meridionalis; also S Portugal. Unless evidence is found that these Italian and Iberian populations are the relics of a much larger formerly contiguous range, this subspecies should be kept as distinct. S. s. coreanus Heude, 1897 — Korean Peninsula. S. s. eristatus Wagner, 1839 — Himalayas S to C India and E to Indochina (N of the Kra Isthmus). S. s. davidi Groves, 1981 — the arid zone from E Iran to Gujarat, including Pakistan and NW India, and perhaps N to Tajikistan. S. s. leucomystax Temminck, 1842 — main Is ofJapan (Honshu, Shikoku, Kyushu, Nakadori, Hiburijima, Tojima, Kushima, and other smaller Is). S. s. lybicus Gray, 1868 — Bulgaria, Greece, Turkey, Syria, Jordan, Israel, Palestine, in the past also in Lybia, and Egypt. The former Yugoslavia was included in its range, which would suggest that now Slovenia, Serbia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, and Kosovo are within the range of this subspecies, although the exact boundaries are unclear. Pigs from Albania have been assigned to S. s. scrofa. S. s. majori De Beaux & Festa, 1927 — C & S Italian Peninsula. S. s. menidionalis Forsyth Major, 1882 — Corsica and Sardinia, with the proviso that the two populations are very likely to be introduced or feral. S. s. moupinensis Milne-Edwards, 1871 — China, S to Vietnam and W to Sichuan. S. s. nigripes Blanford, 1875 — the flanks of the Tianshan mountains in Kyrgyzstan and NW China (Xinjiang). An animal photographed in NE Iran (Golestan) looked like this subspecies. S. s. nukiuanus Kuroda, 1924 — Iriomote, Ishigaki, Okinawa, Tokunoshima, Amamioshima, and Kakerome Is in the Ryukyu chain in extreme S Japan, though some of these populations have hybridized with introduced domesticates. S. s. sibiricus Staffe, 1922 — Mongolia and Transbaikal (S & E of Lake Baikal). S. s. tawvanus Swinhoe, 1863 — Taiwan. S. s. ussuricus Heude, 1888 — far E Russia and the Manchurian region (China). Korean populations were previously included in this subspecies, but based on new evidence, the Korean taxon seems more similar to moupinensis. S. s. vittatus Boie, 1828 — Malay Peninsula, S of the Isthmus of Kra, the offshore islands of Terutai and Langkawi, Sumatra, Riau Archipelago, Java, Bali, and a range of smaller islands around these, including Babi, Bakong, Batam, Bawean, Bengkalis, Bintan, Bulan, Bunguran, Cuyo, Deli, Durian, Enggano, Galang, Jambongan, Karimon (Riau Is), Kundur, Lagong, Laut, Lingga, Lingung, Mapor, Moro Kecil, North Pagai, Nias, Panaitan, Payong, Penang, Pinie, Rupat, Siantan, Siberut, Simeulue, Singkep, Sugi, Sugi Bawa, Telibon, Tinggi, Tuangku, and the Tambelan Is. This species was originally present from the British Is in the extreme W, through Eurasia from S Scandinavia to S Siberia, extending as far E as Korea and Japan, and SE into some of the Sunda Is and Taiwan. In the S the species ranged along the Nile Valley to Khartoum, and N of the Sahara in Africa, more orless following the continental coasts of S, E, and SE Asia. Within this range it was absent only from extremely dry deserts, e.g. the driest regions of Mongolia and in China W of Sichuan; and alpine zones, such as the high altitudes of Pamir and Tien Shan. In recent centuries, the range of S. scrofa has changed dramatically because of hunting and changes in available habitat. The species disappeared from the British Is in the 17" century, from Denmark in the 19" century, and was greatly reduced in range and numbers in the 20" century from areas as distant as Tunisia, Sudan, Germany, and Russia. Following these severe declines, there were some slight population recoveries in Russia, Italy, Spain, and Germany in the mid-20™ century, and natural and assisted range expansions in Denmark and Sweden. The species has also been inadvertently reintroduced in various locations in the Great Britain via escapees of mixed origin from commercial farming enterprises. Ex-S. scrofa stocks also occur as introduced feral populations in various other parts of the world, including Australia, New Zealand, the eastern Malay Archipelago, and in North, Central, and South America. In all of these areas they are now generally recognized as a major pest. in Suidae

Subspecies and Distribution. S. s. scrofa Linnaeus, 1758 — W Europe, from Denmark, Germany, Poland, and Czech Republic to N Italy and N Iberian Peninsula; possibly also Albania. The taxonomic status of animals in Austria, Switzerland, Slovenia, and Slovakia is unclear but presumably these populations are included in scrofa, as are the populations of Sweden, Finland, and the Baltic states. However, restocking of once depleted populations, for example in Italy, has likely involved the introduction and mixing of this subspecies with other subspecies, such as attila. S. s. affinis Gray, 1847 — S India and Sri Lanka. S. s. algirus Loche, 1867 — Tunisia, Algeria, and Morocco, on the coastal side of the mountains or in the low montane areas. S. s. attila Thomas, 1912 — Hungary, Ukraine, C & S Belarus, Romania, Moldova, and S Russia towards the N flank of the Caucasus, but not including the Transcaucasian countries of Georgia, Armenia, and Azerbaijan. The range possibly extends as far S as the Mesopotamian Delta in Iraq, in which case it would likely include W & SW Iran, and possibly E Turkey and Syria, where it borders with lybicus. Such a range could not be easily reconciled with a statement by Groves that "the difference between pigs from N and S of the Caucasus is quite striking; Transcaucasian boars are certainly not attila." This subspecies may also extend into C Asia and include Kazakhstan, Uzbekistan, and Turkmenistan, but no data exist to support this. S. s. baeticus Thomas, 1912 — originally described from Coto Donana, S Spain, and later merged with meridionalis; also S Portugal. Unless evidence is found that these Italian and Iberian populations are the relics of a much larger formerly contiguous range, this subspecies should be kept as distinct. S. s. coreanus Heude, 1897 — Korean Peninsula. S. s. eristatus Wagner, 1839 — Himalayas S to C India and E to Indochina (N of the Kra Isthmus). S. s. davidi Groves, 1981 — the arid zone from E Iran to Gujarat, including Pakistan and NW India, and perhaps N to Tajikistan. S. s. leucomystax Temminck, 1842 — main Is ofJapan (Honshu, Shikoku, Kyushu, Nakadori, Hiburijima, Tojima, Kushima, and other smaller Is). S. s. lybicus Gray, 1868 — Bulgaria, Greece, Turkey, Syria, Jordan, Israel, Palestine, in the past also in Lybia, and Egypt. The former Yugoslavia was included in its range, which would suggest that now Slovenia, Serbia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, and Kosovo are within the range of this subspecies, although the exact boundaries are unclear. Pigs from Albania have been assigned to S. s. scrofa. S. s. majori De Beaux & Festa, 1927 — C & S Italian Peninsula. S. s. menidionalis Forsyth Major, 1882 — Corsica and Sardinia, with the proviso that the two populations are very likely to be introduced or feral. S. s. moupinensis Milne-Edwards, 1871 — China, S to Vietnam and W to Sichuan. S. s. nigripes Blanford, 1875 — the flanks of the Tianshan mountains in Kyrgyzstan and NW China (Xinjiang). An animal photographed in NE Iran (Golestan) looked like this subspecies. S. s. nukiuanus Kuroda, 1924 — Iriomote, Ishigaki, Okinawa, Tokunoshima, Amamioshima, and Kakerome Is in the Ryukyu chain in extreme S Japan, though some of these populations have hybridized with introduced domesticates. S. s. sibiricus Staffe, 1922 — Mongolia and Transbaikal (S & E of Lake Baikal). S. s. tawvanus Swinhoe, 1863 — Taiwan. S. s. ussuricus Heude, 1888 — far E Russia and the Manchurian region (China). Korean populations were previously included in this subspecies, but based on new evidence, the Korean taxon seems more similar to moupinensis. S. s. vittatus Boie, 1828 — Malay Peninsula, S of the Isthmus of Kra, the offshore islands of Terutai and Langkawi, Sumatra, Riau Archipelago, Java, Bali, and a range of smaller islands around these, including Babi, Bakong, Batam, Bawean, Bengkalis, Bintan, Bulan, Bunguran, Cuyo, Deli, Durian, Enggano, Galang, Jambongan, Karimon (Riau Is), Kundur, Lagong, Laut, Lingga, Lingung, Mapor, Moro Kecil, North Pagai, Nias, Panaitan, Payong, Penang, Pinie, Rupat, Siantan, Siberut, Simeulue, Singkep, Sugi, Sugi Bawa, Telibon, Tinggi, Tuangku, and the Tambelan Is. This species was originally present from the British Is in the extreme W, through Eurasia from S Scandinavia to S Siberia, extending as far E as Korea and Japan, and SE into some of the Sunda Is and Taiwan. In the S the species ranged along the Nile Valley to Khartoum, and N of the Sahara in Africa, more orless following the continental coasts of S, E, and SE Asia. Within this range it was absent only from extremely dry deserts, e.g. the driest regions of Mongolia and in China W of Sichuan; and alpine zones, such as the high altitudes of Pamir and Tien Shan. In recent centuries, the range of S. scrofa has changed dramatically because of hunting and changes in available habitat. The species disappeared from the British Is in the 17" century, from Denmark in the 19" century, and was greatly reduced in range and numbers in the 20" century from areas as distant as Tunisia, Sudan, Germany, and Russia. Following these severe declines, there were some slight population recoveries in Russia, Italy, Spain, and Germany in the mid-20™ century, and natural and assisted range expansions in Denmark and Sweden. The species has also been inadvertently reintroduced in various locations in the Great Britain via escapees of mixed origin from commercial farming enterprises. Ex-S. scrofa stocks also occur as introduced feral populations in various other parts of the world, including Australia, New Zealand, the eastern Malay Archipelago, and in North, Central, and South America. In all of these areas they are now generally recognized as a major pest.

opennotspecifiedAug 2011View details →
zenodo32/100

Distribution. Now restricted to the Channel Country of SW Queensland and the Lake Eyre Basin in NE South Australia. Descriptive notes. Head-body 95-120 mm, tail 105-160 mm, ear 23-29 mm, hindfoot 32-37 mm; weight 30-50 g. The Fawn Hopping Mouse has body form typical of hopping mice, with very long hindfeet, long tail with distal brush of longer hairs, very long ears, and large protruberant eyes. Dorsal fur is of variable color, from pale pinkish fawn to gray; ventral fur white. Unlike most other hopping mice, it has no throat pouch, but males have a glandular area of naked skin on the chest. Habitat. Occurs in low shrublands and tussock grasslands on stony ("gibber") plains and claypans. Shows marked habitat segregation from the Dusky Hopping Mouse (N. fuscus), which is closely associated with sandy substrates. Food and Feeding. The Fawn Hopping Mouse is mostly granivorous, but also eats other plant material (stems, leaves) and occasionally invertebrates. It uses succulent, salt-adapted plants around edges of claypans as a source of water. Breeding. Reproduction is probably largely opportunistic and aseasonal, with high reproductive output from near-continuous breeding after periods of high rainfall; reported littersize is 1-5, most commonly three; gestation period 38-43 days for nonlactating females. Females may mature later than other hopping mice, with reproductive maturity reached at about six months. Activity patterns. Terrestrial and nocturnal. Fawn Hopping Mice shelter during day in burrow systems that are typically simpler and shallower than those of other hopping mice. Movements, Home range and Social organization. Fawn Hopping Mice generally live singly or in small groups; typically uncommon within range, but population density may increase by an order of magnitude following periods of high rainfall. Status and Conservation. Classified as Near Threatened on The IUCN Red List. The Fawn Hopping Mouse has shown marked decline in range (estimated at greater than 50%), and presumably population size, since European settlement of Australia. This is mostlikely due to predation by the introduced house cat and Red Fox (Vulpes vulpes), and to habitat degradation associated with pastoralism. Bibliography. Brazenor (1934), Burbidge et al. (2008), Finlayson (1939), Gould (1853), Jackson & Groves (2015), Murray et al. (1999), Ogilby (1892), Thomas (1921h), Van Dyck & Strahan (2008), Waite (1898), Watts & Aslin (1981), Woinarski et al. (2014), Wood Jones (1925). in Muridae

Distribution. Now restricted to the Channel Country of SW Queensland and the Lake Eyre Basin in NE South Australia. Descriptive notes. Head-body 95-120 mm, tail 105-160 mm, ear 23-29 mm, hindfoot 32-37 mm; weight 30-50 g. The Fawn Hopping Mouse has body form typical of hopping mice, with very long hindfeet, long tail with distal brush of longer hairs, very long ears, and large protruberant eyes. Dorsal fur is of variable color, from pale pinkish fawn to gray; ventral fur white. Unlike most other hopping mice, it has no throat pouch, but males have a glandular area of naked skin on the chest. Habitat. Occurs in low shrublands and tussock grasslands on stony ("gibber") plains and claypans. Shows marked habitat segregation from the Dusky Hopping Mouse (N. fuscus), which is closely associated with sandy substrates. Food and Feeding. The Fawn Hopping Mouse is mostly granivorous, but also eats other plant material (stems, leaves) and occasionally invertebrates. It uses succulent, salt-adapted plants around edges of claypans as a source of water. Breeding. Reproduction is probably largely opportunistic and aseasonal, with high reproductive output from near-continuous breeding after periods of high rainfall; reported littersize is 1-5, most commonly three; gestation period 38-43 days for nonlactating females. Females may mature later than other hopping mice, with reproductive maturity reached at about six months. Activity patterns. Terrestrial and nocturnal. Fawn Hopping Mice shelter during day in burrow systems that are typically simpler and shallower than those of other hopping mice. Movements, Home range and Social organization. Fawn Hopping Mice generally live singly or in small groups; typically uncommon within range, but population density may increase by an order of magnitude following periods of high rainfall. Status and Conservation. Classified as Near Threatened on The IUCN Red List. The Fawn Hopping Mouse has shown marked decline in range (estimated at greater than 50%), and presumably population size, since European settlement of Australia. This is mostlikely due to predation by the introduced house cat and Red Fox (Vulpes vulpes), and to habitat degradation associated with pastoralism. Bibliography. Brazenor (1934), Burbidge et al. (2008), Finlayson (1939), Gould (1853), Jackson & Groves (2015), Murray et al. (1999), Ogilby (1892), Thomas (1921h), Van Dyck & Strahan (2008), Waite (1898), Watts & Aslin (1981), Woinarski et al. (2014), Wood Jones (1925).

opennotspecifiedNov 2017View details →
dryad32/100

Strategies and interventions to strengthen pharmacovigilance systems in low- and middle-income countries: A scoping review

<div><strong>Objectives</strong></div> <div>The slow progress of pharmacovigilance (PV) in low-and-middle-income countries (LMIC) raises questions about core challenges on the growth of PV, and the appropriateness of strategies used so far to develop PV. Therefore, this scoping review aims to describe strategies and interventions to strengthen PV in LMIC and to propose recommendations for future investments in PV capacity building.</div> <div> </div> <div><strong>Inclusion criteria</strong></div> <div>Publications included were primary studies, articles, and policy and guideline papers, describing interventions to strengthen PV in LMIC. </div> <div> </div> <div><strong>Methods</strong></div> <div>The review was conducted following the Joanna Briggs Institute (JBI) guidelines on conducting scoping reviews. Literature searches were performed in MEDLINE, EMBASE, Web of Science, PDQ-evidence, CINAHL and relevant websites from 1990 to January 2021. Two reviewers independently screened titles, abstracts and full-texts. One reviewer performed data extraction and descriptive analysis, which were reviewed by two other reviewers.</div> <div> </div> <div><strong>Results</strong></div> <div>10,922 unique titles were screened and 152 were eligible for full text review. Of these, 57 and an additional 13 reports from grey literature fulfilled eligibility criteria for inclusion in the review. These were grouped into two categories: i) Interventions aimed at increasing PV knowledge and adverse drug reactions (ADR) reporting (45 papers), primarily education of healthcare professionals (HCP), alone or in combination with other interventions such as mobile and electronic reporting; ii) Interventions aimed at strengthening various components of the national PV system (25 papers), describing strategies or mixed interventions implemented at the national level, targeting different components of the national PV system.</div> <div> </div> <div><strong>Conclusions</strong></div> <div>Results of this review suggest that educating HCP on ADR reporting is the most common approach to build PV capacity in LMIC. Though important, education alone is insufficient and should ideally be organised within the holistic framework of strengthening national PV systems, with a focus on building capacity for advanced activities such as signal detection.</div>

opencc-zeroAug 2023View details →
ClinicalTrials.gov32/100

Development of a Robust and Reliable Pulse Oximeter for Children With Pneumonia in Low-income Countries

ClinicalTrials.gov study NCT02941237. IPD Sharing: NO. Countries: 3. Publications: 10.

closedIPD-NOFeb 2026View details →
ClinicalTrials.gov32/100

E-MhGAP Intervention Guide in Low- and Middle-income Countries: Proof-of-concept for Impact and Acceptability

ClinicalTrials.gov study NCT04522453. IPD Sharing: YES. Countries: 2. Publications: 2.

controlledIPD-YESFeb 2026View details →
ClinicalTrials.gov32/100

Development, Field Testing and Evaluation of the Efficacy of a Hand-held, Portable and Affordable Thermo-coagulator to Prevent Cervical Cancer in Low- and Middle-income Countries

ClinicalTrials.gov study NCT02956239. IPD Sharing: YES. Countries: 1. Publications: 3.

controlledIPD-YESFeb 2026View details →
ClinicalTrials.gov32/100

Detecting and Treating High Blood Pressure in Aboriginal Population and Low and Middle Income Countries

ClinicalTrials.gov study NCT02111226. IPD Sharing: Not stated. Countries: 1. Publications: 5.

restrictedIPD-UNDECIDEDFeb 2026View details →
ClinicalTrials.gov32/100

Maternal Employment in Low and Middle-income Countries and Infant Feeding

ClinicalTrials.gov study NCT03209999. IPD Sharing: NO. Countries: 1. Publications: 1.

closedIPD-NOFeb 2026View details →
ClinicalTrials.gov32/100

Development and Evaluation of a ChlorHexidine Gluconate bAthing pRotocol for Healthcare Settings in Low- and Middle-income Countries

ClinicalTrials.gov study NCT06590675. IPD Sharing: NO. Countries: 1. Publications: 13.

closedIPD-NOFeb 2026View details →
ClinicalTrials.gov32/100

Pertussis Immunization Programs in Low Income Countries

ClinicalTrials.gov study NCT02983487. IPD Sharing: NO. Countries: 3. Publications: 8.

closedIPD-NOFeb 2026View details →
ClinicalTrials.gov32/100

Total Energy Expenditure Across the Life Course in Low-and Middle-Income Countries -- Chinese Children

ClinicalTrials.gov study NCT07054294. IPD Sharing: Not stated. Countries: 1. Publications: 2.

restrictedIPD-UNDECIDEDFeb 2026View details →
ClinicalTrials.gov32/100

Early Detection of Cancers in Low Resource Countries

ClinicalTrials.gov study NCT01178736. IPD Sharing: Not stated. Countries: 3. Publications: 17.

restrictedIPD-UNDECIDEDFeb 2026View details →
ClinicalTrials.gov32/100

Implementation of the COmmunity HEalth System InnovatiON Project in Low- and Middle- Income Countries

ClinicalTrials.gov study NCT06989502. IPD Sharing: UNDECIDED. Countries: 3. Publications: 5.

restrictedIPD-UNDECIDEDFeb 2026View details →
ClinicalTrials.gov32/100

Pertussis Immunization Programs in Low Income Countries - Ivory Coast

ClinicalTrials.gov study NCT03388034. IPD Sharing: NO. Countries: 1. Publications: 6.

closedIPD-NOFeb 2026View details →

ScienceDex guides

Understand access before you commit

These curated guides explain access requirements, typical timelines, costs, and reuse considerations for widely used research datasets.

Compare curated datasets

Allen Brain Atlas

Allen Brain Atlas is an Allen Institute collection of brain map atlases, datasets, APIs, and analysis tools covering mouse, human, and non-human primate brain resources.

allen-brain-atlas
neuroscienceopenDocumentation, web resources, and API references are available online.
Last verified 2026-04-30Open record

Annotated Behaviour and Observability Dataset (ABODe)

ABODe is a University of Edinburgh DataShare dataset for behavior classification in group-housed mice using home-cage video, identities, bounding boxes, ground-plate positions, and annotator labels.

abode-home-cage
behavioral-neuroscienceopenThe DataShare record exposes download links for annotations, documentation, license text, and the zipped per-snippet data directory.
Last verified 2026-04-30Open record

DANDI Archive for NWB datasets

DANDI is a BRAIN Initiative archive for publishing and sharing neurophysiology data, including electrophysiology, optophysiology, and behavioral data packaged as NWB and related standards.

dandi-nwb
electrophysiologyopenPublished Dandiset metadata and archive endpoints are available through the production DANDI API.
Last verified 2026-04-30Open record

International Brain Laboratory public data

The International Brain Laboratory public data releases expose standardized mouse decision-making experiments, including Neuropixels recordings, widefield calcium imaging, behavior, and session metadata accessed through the ONE API.

ibl
behavioral-neuroscienceopenPublic sessions can be searched and loaded from the IBL public data server through ONE.
Last verified 2026-04-29Open record

OpenNeuro

OpenNeuro is a free, open platform for sharing neuroimaging datasets, with public search, dataset pages, and download paths for web, S3, DataLad, and the OpenNeuro CLI.

openneuro
neuroscienceopenPublished datasets are available on demand over the internet.
Last verified 2026-04-29Open record

ScienceDex for faculty

Your academic CV and NIH biosketch

Make your CV in your school's format and your NIH biosketch from it, then download both as Word files.