Find research datasets worth reusing
Search datasets from major research repositories and use ShareScore to quickly assess how well each record supports discovery, access, and reuse.
896
datasets available to search
ShareScore release 0.9.0
Dataset results
896 results for “Distributional range”
Distribution. Widespread from Mauritania and Senegal E to Ethiopia, and S to Tanzania and SW Zambia; range extends N along Nile Valley to the Nile Delta in Egypt, with an isolated population in SW Arabia (Yemen). in Muridae
Distribution. Widespread from Mauritania and Senegal E to Ethiopia, and S to Tanzania and SW Zambia; range extends N along Nile Valley to the Nile Delta in Egypt, with an isolated population in SW Arabia (Yemen).
Distribution. SE Iran (Kerman Province), Pakistan, India, S Nepal, and Sri Lanka; range may have expanded with development of agricultural landscapes. in Muridae
Distribution. SE Iran (Kerman Province), Pakistan, India, S Nepal, and Sri Lanka; range may have expanded with development of agricultural landscapes.
Distribution. Rwenzori Mts (Uganda), possibly extending to Kanyaware, Kibale Forest, 60 km NE of known range. in Muridae
Distribution. Rwenzori Mts (Uganda), possibly extending to Kanyaware, Kibale Forest, 60 km NE of known range.
Distribution. Widespread but fragmented range across mainland N Australia, from the Pilbara E in Muridae
Distribution. Widespread but fragmented range across mainland N Australia, from the Pilbara E to SE Queensland, and many islands off N Australian mainland.
Distribution. SW & SE Australia. Wheatbelt region and S parts of Western Australia, including N of Burngup, near Lake Biddy, Dragon Rocks Nature Reserve, Lake Magenta Nature Reserve, Fitzgerald River National Park, and the Ravensthorpe Range area; also in SW Victoria, including the Grampians and extending S to Lower Glenelg National Park and into the SE tip of South Australia. in Muridae
Distribution. SW & SE Australia. Wheatbelt region and S parts of Western Australia, including N of Burngup, near Lake Biddy, Dragon Rocks Nature Reserve, Lake Magenta Nature Reserve, Fitzgerald River National Park, and the Ravensthorpe Range area; also in SW Victoria, including the Grampians and extending S to Lower Glenelg National Park and into the SE tip of South Australia.
Otomys orestes previously was included in O. wrroratus or O. typus but later shown to be a distinct species. Monotypic. Distribution. Mt Kenya and Aberdare Range, C Kenya. Descriptive notes. Head-body 135-175 mm, tail 61-93 mm, ear 21-25 mm, hindfoot 25-30 mm. No specific data are available for body weight. The Afroalpine Vlei Rat is large and robust, with large blunt head, short tail, and shaggy fur. Fur is tawny brown above, with distinctive creamy buff post-auricular patches, and dark gray below. Tail is short (c.46% of head-body length). Upper and lower incisors each have single deep groove, and additional faint groove is present on lower incisors. M, has fourlaminae, and M" has seven or occasionally six laminae. in Muridae
Otomys orestes previously was included in O. wrroratus or O. typus but later shown to be a distinct species. Monotypic. Distribution. Mt Kenya and Aberdare Range, C Kenya. Descriptive notes. Head-body 135-175 mm, tail 61-93 mm, ear 21-25 mm, hindfoot 25-30 mm. No specific data are available for body weight. The Afroalpine Vlei Rat is large and robust, with large blunt head, short tail, and shaggy fur. Fur is tawny brown above, with distinctive creamy buff post-auricular patches, and dark gray below. Tail is short (c.46% of head-body length). Upper and lower incisors each have single deep groove, and additional faint groove is present on lower incisors. M, has fourlaminae, and M" has seven or occasionally six laminae.
Distribution. Restricted to a small range within the monsoon tropics of N Northern Territory, Australia, with almost all records from Kakadu and Litchfield National Parks. in Muridae
Distribution. Restricted to a small range within the monsoon tropics of N Northern Territory, Australia, with almost all records from Kakadu and Litchfield National Parks.
Distribution. Australia. Current known distribution is restricted to a few summit and ridge areas mostly in the Chewings and Heavitree ranges between Ormiston Pound and Ellery Creek, and Mt Edward and Mt Sonder within theW MacDonnell Ranges. in Muridae
Distribution. Australia. Current known distribution is restricted to a few summit and ridge areas mostly in the Chewings and Heavitree ranges between Ormiston Pound and Ellery Creek, and Mt Edward and Mt Sonder within theW MacDonnell Ranges.
Distribution. Restricted to arid inland Australia, including E edge of the Simpson Desert in far SW Queensland, the S Strzelecki Desert in South Australia, and the far NW New South Wales, with some expansion following periods of high rainfall and occasional records outside main known range. in Muridae
Distribution. Restricted to arid inland Australia, including E edge of the Simpson Desert in far SW Queensland, the S Strzelecki Desert in South Australia, and the far NW New South Wales, with some expansion following periods of high rainfall and occasional records outside main known range.
Distribution. Now restricted to the Channel Country of SW Queensland and the Lake Eyre Basin in NE South Australia. Descriptive notes. Head-body 95-120 mm, tail 105-160 mm, ear 23-29 mm, hindfoot 32-37 mm; weight 30-50 g. The Fawn Hopping Mouse has body form typical of hopping mice, with very long hindfeet, long tail with distal brush of longer hairs, very long ears, and large protruberant eyes. Dorsal fur is of variable color, from pale pinkish fawn to gray; ventral fur white. Unlike most other hopping mice, it has no throat pouch, but males have a glandular area of naked skin on the chest. Habitat. Occurs in low shrublands and tussock grasslands on stony ("gibber") plains and claypans. Shows marked habitat segregation from the Dusky Hopping Mouse (N. fuscus), which is closely associated with sandy substrates. Food and Feeding. The Fawn Hopping Mouse is mostly granivorous, but also eats other plant material (stems, leaves) and occasionally invertebrates. It uses succulent, salt-adapted plants around edges of claypans as a source of water. Breeding. Reproduction is probably largely opportunistic and aseasonal, with high reproductive output from near-continuous breeding after periods of high rainfall; reported littersize is 1-5, most commonly three; gestation period 38-43 days for nonlactating females. Females may mature later than other hopping mice, with reproductive maturity reached at about six months. Activity patterns. Terrestrial and nocturnal. Fawn Hopping Mice shelter during day in burrow systems that are typically simpler and shallower than those of other hopping mice. Movements, Home range and Social organization. Fawn Hopping Mice generally live singly or in small groups; typically uncommon within range, but population density may increase by an order of magnitude following periods of high rainfall. Status and Conservation. Classified as Near Threatened on The IUCN Red List. The Fawn Hopping Mouse has shown marked decline in range (estimated at greater than 50%), and presumably population size, since European settlement of Australia. This is mostlikely due to predation by the introduced house cat and Red Fox (Vulpes vulpes), and to habitat degradation associated with pastoralism. Bibliography. Brazenor (1934), Burbidge et al. (2008), Finlayson (1939), Gould (1853), Jackson & Groves (2015), Murray et al. (1999), Ogilby (1892), Thomas (1921h), Van Dyck & Strahan (2008), Waite (1898), Watts & Aslin (1981), Woinarski et al. (2014), Wood Jones (1925). in Muridae
Distribution. Now restricted to the Channel Country of SW Queensland and the Lake Eyre Basin in NE South Australia. Descriptive notes. Head-body 95-120 mm, tail 105-160 mm, ear 23-29 mm, hindfoot 32-37 mm; weight 30-50 g. The Fawn Hopping Mouse has body form typical of hopping mice, with very long hindfeet, long tail with distal brush of longer hairs, very long ears, and large protruberant eyes. Dorsal fur is of variable color, from pale pinkish fawn to gray; ventral fur white. Unlike most other hopping mice, it has no throat pouch, but males have a glandular area of naked skin on the chest. Habitat. Occurs in low shrublands and tussock grasslands on stony ("gibber") plains and claypans. Shows marked habitat segregation from the Dusky Hopping Mouse (N. fuscus), which is closely associated with sandy substrates. Food and Feeding. The Fawn Hopping Mouse is mostly granivorous, but also eats other plant material (stems, leaves) and occasionally invertebrates. It uses succulent, salt-adapted plants around edges of claypans as a source of water. Breeding. Reproduction is probably largely opportunistic and aseasonal, with high reproductive output from near-continuous breeding after periods of high rainfall; reported littersize is 1-5, most commonly three; gestation period 38-43 days for nonlactating females. Females may mature later than other hopping mice, with reproductive maturity reached at about six months. Activity patterns. Terrestrial and nocturnal. Fawn Hopping Mice shelter during day in burrow systems that are typically simpler and shallower than those of other hopping mice. Movements, Home range and Social organization. Fawn Hopping Mice generally live singly or in small groups; typically uncommon within range, but population density may increase by an order of magnitude following periods of high rainfall. Status and Conservation. Classified as Near Threatened on The IUCN Red List. The Fawn Hopping Mouse has shown marked decline in range (estimated at greater than 50%), and presumably population size, since European settlement of Australia. This is mostlikely due to predation by the introduced house cat and Red Fox (Vulpes vulpes), and to habitat degradation associated with pastoralism. Bibliography. Brazenor (1934), Burbidge et al. (2008), Finlayson (1939), Gould (1853), Jackson & Groves (2015), Murray et al. (1999), Ogilby (1892), Thomas (1921h), Van Dyck & Strahan (2008), Waite (1898), Watts & Aslin (1981), Woinarski et al. (2014), Wood Jones (1925).
Distribution. Known only from two localities on the Papuan Peninsula of New Guinea (Mt Obree, at E end of Owen Stanley Range, and SE slopes of Mt Dayman, in Maneau Range). in Muridae
Distribution. Known only from two localities on the Papuan Peninsula of New Guinea (Mt Obree, at E end of Owen Stanley Range, and SE slopes of Mt Dayman, in Maneau Range).
Distribution. Recorded from the Central Range of New Guinea, including the Snow Mts of Papua Province, Indonesia, and numerous localities between the Star Mts and Mt Missim in Papua New Guinea. in Muridae
Distribution. Recorded from the Central Range of New Guinea, including the Snow Mts of Papua Province, Indonesia, and numerous localities between the Star Mts and Mt Missim in Papua New Guinea.
Distribution. Found in a small area of mountainous terrain in Western Highlands and Chimbu provinces, Papua New Guinea, with records from slopes of the Hagen Range, Mt Giluwe, and Mt Wilhelm. in Muridae
Distribution. Found in a small area of mountainous terrain in Western Highlands and Chimbu provinces, Papua New Guinea, with records from slopes of the Hagen Range, Mt Giluwe, and Mt Wilhelm.
Distribution. Central Range of E New Guinea from Porgera area E to the Hagen Range and Mt Wilhelm in Bismarck Range; it may range farther W & E in Papua New Guinea. in Muridae
Distribution. Central Range of E New Guinea from Porgera area E to the Hagen Range and Mt Wilhelm in Bismarck Range; it may range farther W & E in Papua New Guinea.
Distribution. Known only from three localities in two mountain ranges on the Papuan Peninsula of New Guinea: Mt Obree, in the Owen Stanley Range, and Mt Simpson and Mt Pekopekowana, in the Maneau Range. in Muridae
Distribution. Known only from three localities in two mountain ranges on the Papuan Peninsula of New Guinea: Mt Obree, in the Owen Stanley Range, and Mt Simpson and Mt Pekopekowana, in the Maneau Range.
Distribution. Known only from two localities in vicinity of Tep Tep, Finisterre Range, Madang Province, Papua New Guinea. in Muridae
Distribution. Known only from two localities in vicinity of Tep Tep, Finisterre Range, Madang Province, Papua New Guinea.
Distribution. Throughout various mountainous areas of New Guinea, Yapen I, New Britain I, and extreme NE Australia (NE Queensland: Iron Range, and from Shiptons Flat to Koombooloomba). in Muridae
Distribution. Throughout various mountainous areas of New Guinea, Yapen I, New Britain I, and extreme NE Australia (NE Queensland: Iron Range, and from Shiptons Flat to Koombooloomba).
Subspecies and Distribution. M.f.fuscusThomas,1882—nowrestrictedtoN&WTasmania,butsubfossilevidence(owlpellets)indicatesaformerlymoreextensiverangeacrossTasmania. M. f. mordicus Thomas, 1922 — highly fragmented in mainland SE Australia, including the Otway and Dandenong ranges, coastal areas of Gippsland and SE New South Wales, and the Great Dividing Range around Barrington Tops and from near the Brindabella Range S to Warburton. in Muridae
Subspecies and Distribution. M.f.fuscusThomas,1882—nowrestrictedtoN&WTasmania,butsubfossilevidence(owlpellets)indicatesaformerlymoreextensiverangeacrossTasmania. M. f. mordicus Thomas, 1922 — highly fragmented in mainland SE Australia, including the Otway and Dandenong ranges, coastal areas of Gippsland and SE New South Wales, and the Great Dividing Range around Barrington Tops and from near the Brindabella Range S to Warburton.
Distribution. Known from scattered localities in New Guinea, including the Central Range from Taritatu River E to Mt Dayman and the Torricelli Mts; possibly present across entire island of New Guinea in preferred habitat. It was found in Pleistocene archaeological sites on the Ayamaru Plateau, C Bird's Head (= Vogelkop), NW New Guinea. in Muridae
Distribution. Known from scattered localities in New Guinea, including the Central Range from Taritatu River E to Mt Dayman and the Torricelli Mts; possibly present across entire island of New Guinea in preferred habitat. It was found in Pleistocene archaeological sites on the Ayamaru Plateau, C Bird's Head (= Vogelkop), NW New Guinea.
Distribution. Known only from seven localities in Central Cordillera of New Guinea, including Star (= Jayawijaya) Mts and the Hindenburg, Victor Emanuel, and Blucher ranges. A subfossil specimen from an owl pellet deposit at 3450 m on Mt Jaya, W New Guinea, may also represent this species; if confirmed, this would extend both the geographic and elevational range of Mirza's Western Moss Rat. in Muridae
Distribution. Known only from seven localities in Central Cordillera of New Guinea, including Star (= Jayawijaya) Mts and the Hindenburg, Victor Emanuel, and Blucher ranges. A subfossil specimen from an owl pellet deposit at 3450 m on Mt Jaya, W New Guinea, may also represent this species; if confirmed, this would extend both the geographic and elevational range of Mirza's Western Moss Rat.
ScienceDex guides
Understand access before you commit
These curated guides explain access requirements, typical timelines, costs, and reuse considerations for widely used research datasets.
Allen Brain Atlas
Allen Brain Atlas is an Allen Institute collection of brain map atlases, datasets, APIs, and analysis tools covering mouse, human, and non-human primate brain resources.
Annotated Behaviour and Observability Dataset (ABODe)
ABODe is a University of Edinburgh DataShare dataset for behavior classification in group-housed mice using home-cage video, identities, bounding boxes, ground-plate positions, and annotator labels.
DANDI Archive for NWB datasets
DANDI is a BRAIN Initiative archive for publishing and sharing neurophysiology data, including electrophysiology, optophysiology, and behavioral data packaged as NWB and related standards.
International Brain Laboratory public data
The International Brain Laboratory public data releases expose standardized mouse decision-making experiments, including Neuropixels recordings, widefield calcium imaging, behavior, and session metadata accessed through the ONE API.
OpenNeuro
OpenNeuro is a free, open platform for sharing neuroimaging datasets, with public search, dataset pages, and download paths for web, S3, DataLad, and the OpenNeuro CLI.