Find research datasets worth reusing
Search datasets from major research repositories and use ShareScore to quickly assess how well each record supports discovery, access, and reuse.
4
datasets available to search
ShareScore release 0.9.0
Dataset results
4 results for “litter weight”
Data for predicting piglet survival until weaning using birth weight and within-litter birth weight variation as easily measured proxy predictors
<p>The data was used in the analysis presented in the manuscript: Predicting piglet survival until weaning using birth weight and within-litter birth weight variation as easily measured proxy predictors. The manuscript is published in <em>Animal</em> journal. The data is for piglet survival survival at different time-points from birth to weaning from two research farms.</p>
Distribution. Mt Cameroon, W Cameroon, and Bioko I, Equatorial Guinea. Descriptive notes. Head-body 100- 130 mm, tail 110-147 mm, ear 16-20 mm, hindfoot 21-25 mm; weight 27-62 g. Fur of the Cameroon Soft-furred Mouse is dark rufous-brown to blackish brown above and pale to dark gray below. Tail is very long (c.112% of head-body length) and dark. Hindfeet and forefeet are dark brown. Females have three pairs of nipples. Habitat. Montane forest and alpine grassland at elevations above 1000 m. Food and Feeding. No information. Breeding. Gestation lasts 26-30 days. Litters have 2-6 young. Activity patterns. The Cameroon Soft-furred Mouse is nocturnal and terrestrial. Movements, Home range and Social organization. No information. Status and Conservation. Classified as Endangered on The IUCN Red List. The Cameroon Soft-furred Mouse occurs in two disjunct areas occupying only ¢.2900 km? and the extent and quality of its forest habitat continue to decline. Bibliography. Eisentraut (1970, 1973), Happold (2013a), Missoup et al. (2012), Monadjem etal. (2015). in Muridae
Distribution. Mt Cameroon, W Cameroon, and Bioko I, Equatorial Guinea. Descriptive notes. Head-body 100- 130 mm, tail 110-147 mm, ear 16-20 mm, hindfoot 21-25 mm; weight 27-62 g. Fur of the Cameroon Soft-furred Mouse is dark rufous-brown to blackish brown above and pale to dark gray below. Tail is very long (c.112% of head-body length) and dark. Hindfeet and forefeet are dark brown. Females have three pairs of nipples. Habitat. Montane forest and alpine grassland at elevations above 1000 m. Food and Feeding. No information. Breeding. Gestation lasts 26-30 days. Litters have 2-6 young. Activity patterns. The Cameroon Soft-furred Mouse is nocturnal and terrestrial. Movements, Home range and Social organization. No information. Status and Conservation. Classified as Endangered on The IUCN Red List. The Cameroon Soft-furred Mouse occurs in two disjunct areas occupying only ¢.2900 km? and the extent and quality of its forest habitat continue to decline. Bibliography. Eisentraut (1970, 1973), Happold (2013a), Missoup et al. (2012), Monadjem etal. (2015).
Deccan region, Madras, India. Genus Vandeleuria is masculine, so widely used specific name oleracea has been changed for gender agreement. Vandeleuria oleraceusis possibly a composite of species. Polytypic, but subspecific taxonomy requires reassessment. Distribution. Widespread in S Asia (India, Nepal, Bhutan, Bangladesh, and Sri Lan-ka), S China (W & S Yunnan), and mainland SE Asia N of the Isthmus of Kra. Descriptive notes. Head-body 68 mm, tail 105 mm, ear 13 mm, hindfoot 17 mm; weight 10 g. The Indomalayan Long-tailed Climbing Mouse is small, with flat nail on outer finger and outertoe; tail is slender, brown, twice as long as head-body length, and lacks distal tuft. Dorsal pelageis silky and salmon in color; venter is white, with fulvous hues. Habitat. Tall cane and tangled vines in primary and secondary forest such as bamboo forest, moist deciduous forest, temperate forests, montane wet zone, and disturbed secondary forests, and perhaps agricultural areas at elevations of 150-1500 m. Food and Feeding. Indomalayan [Long-tailed Climbing Mice eat fruits, buds, and flowers. Breeding. Litters of the Indomalayan Long-tailed Climbing Mouse have 3-6 young. Activity patterns. Indomalayan Long-tailed Climbing Mice are arboreal and nocturnal, although one individual was caught duringthe day. Movements, Home range and Social organization. Indomalayan Long-tailed Climbing Mice build nests in tall bushes or cane to rear their young. Status and Conservation. Classified as Least Concern on The IUCN Red Last (as V. olacea). The Indomalayan Long-tailed Climbing Mouse occurs in several habitats and a wide distribution that includes national parks. Further taxonomical studies are required to assess conservation status ofthis potentially diverse species complex. Bibliography. Corbet & Hill (1992), Dang Huy Huynh et al. (1994), Ellerman (1941), Marshall (1977b), Musser & Carleton (2005), Osgood (1932), Phillips (1980), Wang Yingxiang (2003). in Muridae
Deccan region, Madras, India. Genus Vandeleuria is masculine, so widely used specific name oleracea has been changed for gender agreement. Vandeleuria oleraceusis possibly a composite of species. Polytypic, but subspecific taxonomy requires reassessment. Distribution. Widespread in S Asia (India, Nepal, Bhutan, Bangladesh, and Sri Lan-ka), S China (W & S Yunnan), and mainland SE Asia N of the Isthmus of Kra. Descriptive notes. Head-body 68 mm, tail 105 mm, ear 13 mm, hindfoot 17 mm; weight 10 g. The Indomalayan Long-tailed Climbing Mouse is small, with flat nail on outer finger and outertoe; tail is slender, brown, twice as long as head-body length, and lacks distal tuft. Dorsal pelageis silky and salmon in color; venter is white, with fulvous hues. Habitat. Tall cane and tangled vines in primary and secondary forest such as bamboo forest, moist deciduous forest, temperate forests, montane wet zone, and disturbed secondary forests, and perhaps agricultural areas at elevations of 150-1500 m. Food and Feeding. Indomalayan [Long-tailed Climbing Mice eat fruits, buds, and flowers. Breeding. Litters of the Indomalayan Long-tailed Climbing Mouse have 3-6 young. Activity patterns. Indomalayan Long-tailed Climbing Mice are arboreal and nocturnal, although one individual was caught duringthe day. Movements, Home range and Social organization. Indomalayan Long-tailed Climbing Mice build nests in tall bushes or cane to rear their young. Status and Conservation. Classified as Least Concern on The IUCN Red Last (as V. olacea). The Indomalayan Long-tailed Climbing Mouse occurs in several habitats and a wide distribution that includes national parks. Further taxonomical studies are required to assess conservation status ofthis potentially diverse species complex. Bibliography. Corbet & Hill (1992), Dang Huy Huynh et al. (1994), Ellerman (1941), Marshall (1977b), Musser & Carleton (2005), Osgood (1932), Phillips (1980), Wang Yingxiang (2003).
Effect of litter birth weight phenotype on transcriptomic response to swine influenza virus infection in pig lung
GEO Series GSE62765. Sus scrofa. 32 samples. Type: Expression profiling by array.
ScienceDex guides
Understand access before you commit
These curated guides explain access requirements, typical timelines, costs, and reuse considerations for widely used research datasets.
Allen Brain Atlas
Allen Brain Atlas is an Allen Institute collection of brain map atlases, datasets, APIs, and analysis tools covering mouse, human, and non-human primate brain resources.
Annotated Behaviour and Observability Dataset (ABODe)
ABODe is a University of Edinburgh DataShare dataset for behavior classification in group-housed mice using home-cage video, identities, bounding boxes, ground-plate positions, and annotator labels.
DANDI Archive for NWB datasets
DANDI is a BRAIN Initiative archive for publishing and sharing neurophysiology data, including electrophysiology, optophysiology, and behavioral data packaged as NWB and related standards.
International Brain Laboratory public data
The International Brain Laboratory public data releases expose standardized mouse decision-making experiments, including Neuropixels recordings, widefield calcium imaging, behavior, and session metadata accessed through the ONE API.
OpenNeuro
OpenNeuro is a free, open platform for sharing neuroimaging datasets, with public search, dataset pages, and download paths for web, S3, DataLad, and the OpenNeuro CLI.